Tüp bebek, günümüzde oldukça fazla tercih edilmekte ve yüksek oranda başarı sağlamaktadır, Kıbrıs tüp bebek, müşteri yorumlarına yansıyan kaliteli hizmet anlayışı ile her zaman için sizlerin yanında olacaktır. Tüp bebek aşamaları nelerdir? Konusunu sizler için maddeler halinde sıralayacağız.
- Çiftler detaylı bir şekilde muayene edilmeli, gerekli sperm testleri ve yumurta testleri yapılmalıdır.
- İkinci etapta yumurtalar uyarılmakta ve yeni kaliteli yumurtalar üretilmektedir.
- Geliştirilen ve üretilen yumurtalar, büyük bir titizlikle toplanmaktadır.
- Dördüncü aşamada ise çifte tüp bebek uygulamasının yapılıp yapılmayacağı incelenmekte, karar verilmektedir.
- İlk altı ay laboratuar ortamında üretilen yumurtalara embriyo transferi yapılmaktadır.
- Son adım da ise yaklaşık 12 sonra gebelik testi yağılmaktadır.
Blastosist Transferi
Çiftelerin aşılamaya cevap vermediği durumlarda uygulanan tüp bebek yönteminin başarısız olması ile bir başka yöntem yani embriyonun beş veyahut altı gün büyütülerek tutunma şansını arttırarak transfer etme işlemidir. Blastosist transferi, bir nevi çocuk sahibi olamayan bireyler için başvurulan son yöntem olmakta, hem üçüz gebelik önlenmekte hem de düşük riskini büyük oranda ortadan kaldırmaktadır. Bu anlamda yine karşımıza Kıbrıs tüp bebek merkezi çıkmaktadır.
Tüp Bebek Başarı Oranını Arttırma
Türkiye’de uygulanmakta olan tüp bebek tedavi yöntemleri tamamıyla ABD ve Avrupa ülkeleri ile aynı olup bu anlamda ne denli güvenilir ve kaliteli olduğunu ispatlamaktadır. Tüp bebek başarı oranını arttırma noktasında çiftlerin yapması gereken ilk durum, sperm kalitesini arttırmak, sayısını arttırmak, kadınlarda ise yumurta rezervlerini ve kalitesini arttırmak olmaktadır. Ayrıca tüp bebek uygulamalarının başarılı olabilmesi için gebeliğin ardından uzunca bir süre risk teşkil edecek durumlardan uzak durulması gerekmektedir.
Yumurtlama Sorunu
Daha önce de değindiğimiz üzere ileri yaşlarda yumurta kalitesi kendiliğinden düşmekte veyahut sayı itibarı ile azalışa geçmektedir. Yumurtlama sorununu ele alacak olursak, yumurtlamanın gerçekleşmediği durumlarda doğal olarak gebelik oluşmamaktadır. Yine tiroit hastalarında da bu durum sıklıkla yaşanabilmektedir. Yumurtlama sorunlarının önüne geçebilmek adına laboratuar ortamında yumurtalar üretilmekte, geliştirilmekte ve Kıbrıs donatasyonu ile titizlikle yerleştirilmektedir. Böylece tüp bebek aşamaları nelerdir? Konusunu özetlemiş bulunduk.