KKTC Tüp Bebek Merkezleri her cebe uygun hizmet vermektedir. Hangi tüp bebek merkezini seçeceğiniz tamamen size kalmış durumda…
Kıbrıs’ta Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kıbrıs’ta Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır? KKTC Tüp Bebek Merkezlerin de tedavinin 7 aşaması vardır. Dünyanın her lokasyonun da çoğunlukla aynı prosedüre dayanılarak sürdürülen bu tedavi, gerek duyulan ek tedaviye göre şekillenebilmektedir. Döngü öncesi hazırlık: Tüp bebek tedavisini yapılma kararı verildikten sonra, konulan infertilite tanısını tartışmak ve bir tedavi şablonu geliştirmek için görüşme yapılmalıdır. Bu esnada tüp bebek tedavisinden önce ihtiyaç duyulacak çeşitli tetkikler ve Kıbrıs infertilite ilaçları da oluşturulmalıdır. Hastaların alabileceği ilaçlar genellikle, tedavi sürecinden önceki ayda başlatılan doğum kontrol hapları, oral kontraseptifler, enjekte edilebilir hormon ilaçlarından oluşmaktadır.
Bu ilaçlar yumurtlama indüksiyonu veya yumurtalıklardan yumurtaların nüfus etmesi için anne adayının vücudunu hazır hale getirmektedir. Yumurtlama indüksiyonu: Bu aşama, anne adayının doğurganlık ilacını kullanma sürecidir. Tüp bebek için çok sayıda sağlıklı yumurta hücresi önemlidir. Yumurtlama indüksiyonu esnasında kadının düzenli şekilde hormonlarına bakılmalı, ultrason ve kan testleri yapılmalıdır.
Kıbrıs Yumurta Donasyonu
Yumurtlama; hCG akıtmasından yaklaşık 40 saat sonra gerçekleştiğinden, bu akıtmanın zamanlaması önemlidir. Yumurta toplama: Yumurtaların alınması aşaması, cerrahi bir işlemdir. Vajina, steril duruma getirilir. Yumurtaların toplanması için gerekli olan iğneli bir tüp vajinal yoldan yumurtalıklara gönderilir. Ultrason eşliğinde foliküller, yumurtalardan alınır ve laboratuvara gönderilir.
Bu aşama Kıbrıs Yumurta Donasyonu için çok önemlidir. Sperm toplama: Yumurtaların alındığı gün, erkekten sperm alınır. Döllendirme: KKTC Tüp Bebek Merkezlerinin laboratuvarında gerçekleşir. Yumurta ve sperm örnekleri döllendirme işlemi için tüp içerisine alınır ve saat başı olarak gözlemlenir. Sperm, yumurtanın içerisine girdiğinde döllenme kısa bir zaman içerisinde başlayacaktır. Yeteri düzeyde geliştiğine karar verilen embriyolar transfer işlemi için hazırlanır. Embriyo transferi: Transfer işlemi, yumurta alımından 2 ila 7 gün sonra gerçekleştirilir.
Kaç adet embriyonun ve hangi embriyoların transfer edileceğine embriyolog tarafından karar verilir. Ultrason eşliğinde rahime ulaşana kadar ilerletilen kateter yardımıyla embriyolar bırakılır ve işlem tamamlanır. Gebelik testi: Transfer işleminden sonra 12. günde, tüp bebek işleminin sonucunu öğrenmek için kan yoluyla gebelik testi yapılır.