1 yıllık düzenli ilişkiye rağmen çocuk sahibi olmayan çiftlerin aşılama yöntemin başarısızlığı sonucunda yöneldiği tüp bebek konusunu sizler için detaylandıracak, normal yöntemlerle çatlamayan yumurtalar için yapılan uygulama çatlatma iğnesi nedir? Sizlerle birlikte özetleyeceğiz.
Bebek sahibi olmak isteyen bireylerin büyüyen ve gelişen foliküllerini çatlatmak veyahut yeni yumurtalar geliştirmek için yardımcı olan bu iğne, Kıbrıs tüp bebek merkezinde de kullanılmakta olup tüp bebek tedavisi sırasında döllenme zamanını en iyi şekilde ayarlamayı gerektirmektedir. Bu süreçte hem yumurtaların olgunlaşması hem de tüplere tutunması için çatlatma iğnelerine başvurulmaktadır.
Yumurta Çatlatma İğnesi Neden Yapılır?
Yumurta çatlatma iğnesi neden yapılır? Sizlerle detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Öncelikle kadınların doğurganlık durumları detaylıca araştırılmakta ve tüm tedavi aşamaları belirli bir plan dâhilinde ilerlemektedir. İnsan vücudunda döllenemeyen ve dolayısıyla çatlamayan yumurta hücreleri, salınamamakta ve buna bağlı olarak da gebelik oluşamamaktadır. Bu durumlara çözüm bulabilmek adına anne adayına tüp bebek tedavisi esnasında yumurta çatlatma iğnesi yapılmaktadır.
Çatlatma iğneleri, Kıbrıs tüp bebek de özenle uygulanmakta olup oldukça fazla tercih edilen bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Çatlamanın gerçekleştiği anda gebe kalma ihtimali de aynı oranda yükselmektedir. Bu ilacın içerisinde yer alan HCG Hormonu da insan vücudundaki ile eş değer olarak çalışmaktadır.
Yumurta Çatlatma İğnesi Ne Zaman Yapılır?
Normal olarak yumurtalar âdeti aşan ilk 14. Günde gelişmekte ve döllenmeye hazır hale gelmektedir. Fakat kimi durumlarda bu işlem kendiliğinden gerçekleştirilememekte, yumurtanın dış ortamda döllenmesi ve iğneler yardımı ile çatlaması mümkün hale getirilmektedir. Peki, yumurta çatlatma iğnesi ne zaman yapılır? Yumurta çatlatma işlemi, yumurtaların gelişip belirli bir olgunluğa eriştiği dönemlerde uygulanmakta olup, her anne adayına göre süresi farklılık gösterebilmektedir.
Çünkü her kadının adet periyodu bir değildir. Yumurtanın yeteri düzeyde gelişmediği durumlarda çatlatılan iğneler hiçbir şey ifade etmeyecektir. Bu anlamda sürecin yakından takip edilmesi gerekmektedir. HCG hormonu yumurta çatlamasını oluşturan ve iğnenin ardından 36 saat yumurtlama işlemi gerçekleştirilmektedir. Çatlatma iğnesi nedir? Konu başlığını bu şekilde detaylandırmış olduk. Sizler de bu başlık altında detaylandırdığımız çalışmamıza göz atabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.