Telefon
WhatsApp
Aşılama Yöntemleri Nelerdir?

Aşılama tedavisi uygulayacak olan hastalar, tedavi başarısı ve tedavinin kaç kere yapılabileceği gibi sorular yönlendirmektedir. Aşılama, tedavi başarısı %15-25 aralığında olan bir infertilite yöntemidir. Aşılama yöntemi genellikle 3 defa yapılmalı ve daha sonrasında sık sık kontrollerden geçirilmelisiniz.  Aşılama işleminin sonuç vermediği durumlarda genellikle tüp bebek yöntemine başvurulmaktadır. Aşılama yöntemleri nelerdir? Konu başlığı altında sizleri değerlendirmeye devam edeceğiz.

Aşılama yöntemi oldukça basit ve ağrısız bir işlem olup uzun süre boyunca çocuk sahibi olamayan çiftler tarafından sıklıkla başvurulmaktadır.

Aşılama işleminin Ardından Neler Yapılmalı

Şimdi de sizlerle birlikte aşılama işleminin ardından neler yapılmalı konusuna değineceğiz. Bilindiği üzere uzun süre bebek bekleyişinde olan çiftlerin başvurduğu ve gebeliği kolaylaştırıcı etki barındırdığı bilinmektedir. Aşılama tedavisinde temel amaç birden fazla yumurta geliştirmek bunların çatladığından emin olmak ve erkekten alınan spermlerin yoğunlaştırılmasından ve uygun şekilde temizlenmesinden sonra rahim içerisine yerleştirilmesi ile oluşur. Bu anlamda Kıbrıs tüp bebek uygulaması yapılmalıdır.

Aşılama işlemlerinin ardından birtakım destek tedaviler hekim tarafından verilmekte ve bir süre stressiz bir ortamda istirahat önerilmektedir. Aşılama tedavisinde sonuç aşılamadan 14 gün sonra sonuçlanmaktadır. Aşılama tedavisi 3 kere uygulanabilen ve başarı oranı %15-%20 arasında değişen gelişmiş bir tedavi yöntemidir.

Aşılama Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Sıklıkla sorgulatılan ve merak konusu haline gelen bir diğer soru da aşılama tedavisi kimlere uygulanır? Sorusudur. Aşılama tedavisi genel olarak yaş ilerleyişine bağlı durumlarda yumurtanın sayıca azalışa geçmesi ve kalitesinin bozulması ile hamileliğin gelişmediği kişilerde uygulanabilmektedir.

Öte yandan aşılma tedavisinin uygulanabilmesi için kadının tüplerinin açık olması gerekmektedir. Yani tüpler açık değil ise veyahut tüplerin fonksiyonunu bozan çikolata kisti, kısmi tıkanıklık vs gibi bir durum varsa aşılama tedavisini uygulamak mümkün olamamaktadır. Bunun yanı sıra erkete yeteri düzeyde spermin varlığı gerekmektedir.

Peki, en çok kimlere uygulanır aşılama tedavisi, öncelikle infertilite yüzdesinde yaklaşık %15 gibi bir oran teşkil eden açıklanamayan infertilite uygulanmaktadır. Öte yandan yumurta sayısının oldukça fazla olduğu fakat yumurtaların bir türlü döllenemediği, aylık olarak yumurta geliştiremeyen kadınlarda uygulanmaktadır. Bu anlamda Kıbrıs infertilite büyük hizmetler sağlamaktadır. Bu anlamda sizler de aşılama yöntemleri nelerdir? Konu başlığımıza göz gezdirebilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hasta Kabul Forumu