Telefon
WhatsApp
Aşılama İle Gebelik

Günümüzde 1 yıldan fazla bir sürede düzenli ilişkilerine rağmen bebek sahibi olamayan çiftlere uygulanan aşılama ile gebelik, son derece basit ve ağrısız bir işlem olmakta özellikle Kıbrıs tüp bebek merkezide bu işlemler büyük bir güvenle sağlanmaktadır. Aşılama genel itibarı ile doğal bir yöntem olarak bilinmektedir.

Doğal gebelikten tek farkı birleşmenin vücutta sağlanamamasıdır. Bu gibi durumlarda erkekten alınan spermler laboratuar ortamında detaylıca incelenmekte ve kadın rahmine bırakılmaktadır. Aşılama ile gebelik ihtimali oldukça artmakta ve çiftlere umut vaat etmektedir. Başarısız sonuçlar durumunda aşılama işlemi tekrarlanabilmektedir.

Aşılamanın Ardından Yapılması Gereken 4 Önemli Husus

Şimdi de sizlerle birlikte aşılamanın ardından yapılması gereken 4 önemli hususa değineceğiz.

  • Aşılama sonrası dikkat edilecek en önemli husus, çatlama evresinin ardından en az 20 dakika dinlenmek olacaktır
  • Aşılamanın ilk evresinden sonra kesinlikle ağır cisimler kaldırılmamalıdır.
  • Aşılamanın ertesi günü birlikte olmak sperm yoğunluğu arttıracak ve bir ölçüde ihtimalleri arttıracaktır
  • Birlikteliğin ardından en az 1 saat olmak kaydıyla dinlenmek gerekmektedir. Uzmanlar tarafından verilen ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.

Tüp Bebek ve Aşılama Arsındaki Farklar

Daha önce de değindiğimiz üzere 1 yıllık düzenli ilişkiye rağmen hamile kalamayan çiftler ilk aşama olarak aşılamaya başvurmaktadır.  Aşılama tedavisinde adetin 2. veya 3. gününden başlamak üzere yaklaşık 10 günlük süreçte yumurtalıktaki yumurta hücrelerinin büyümesi sağlanmaktadır. Bu durum tıpkı tüp bebekteki gibi işlemektedir.

Aşılama ve tüp bebek işlemi genel itibarı ile aynı zamanda başlanmakta fakat amaç yönünden birbirinden ayrılmaktadır.  Tüp bebek ve aşılama arasındaki farklar önem arz etmekte ve şu şekilde ortaya çıkmaktadır. Tüp bebek işleminde temel hedef ilk aşamada 6 veyahut 15 adet yumurta elde etmektir. Bu yumurtalara ulaşabilmek amacıyla kullanılan dozlar ve tedaviler, aşılama tekniğine göre daha yüksektir.

Aşılama tekniğinde ise amaç 2 veya 3 adet yumurtanın büyümesini sağlamaktır. Daha fazla yumurtanın büyümesi, çoğul gebelik riski taşımaktadır. Bu nedenle aşılamada kullanılan dozlar daha düşük ve işlemler daha basite indirgenmektedir. Maksimum 2 veya 3 yumurtanın büyümesi sağlanmaktadır.

Hem tüp bebek yönteminde hem de aşılama yönteminde takipler aynı şekilde yapılmaktadır. Genellikle ultrasonla belirli aralıklarla gelişme izlenmektedir. Aşılama ile gebelik oldukça basit bir işlem olmakta günümüzde pek çok çift için Kıbrıs yumurta donasyonu tercihi edilmektedir.

Hasta Kabul Forumu